NUMUNE KABUL ŞARTLARI
  • Numune(ler) veya Cihaz/Malzeme(ler), Başvuru Formu/talep yazısı ve ödemenin yapıldığını gösteren belge (banka dekontu veya fiş) ile birlikte Numune Kabul Birimi’ne teslim edilmeli veya gönderilmelidir.

  • Ödemenin yapıldığını gösteren belgenin (banka dekontu veya fiş), Numune Kabul Birimi’ne teslim edilmesi veya ulaşması durumunda numunenin/numunelerin analiz/test işlemlerine veya cihaz/malzemenin(lerin) kalibrasyon işlemlerine başlanılır.

  • Analiz/testi yapılması talep edilen numune(ler), Analiz/Test ve Kalibrasyon Hizmet Kataloğu'nun ilgili bölümlerinde tanımlandığı şekilde (miktar, adet, ambalajda) Numune Kabul Birimi'ne getirilmeli veya gönderilmelidir. Numune(ler), uygun ve güvenli ambalajlama ile zarar görmeyecek şekilde Numune Kabul Birimi'ne ulaştırılmalıdır.

  • Analiz/testi yapılması talep edilen her numunenin üzerinde numune adı, numunenin alındığı tarih, numunenin alındığı yer gibi tanımlayıcı bilgileri içeren etiketi olmalıdır.

  • Mühürlü numune(lerin) mührü, kurşundan, kırmızı mumdan veya plastikten olmalı ve gönderen Kurumun/Firmanın soğuk damgasını/numarasını/işaretini taşımalıdır. Mühürlerin kolayca çıkarılıp takılamayacak şekilde numuneye(lere) bağlanması ve gevşek olmaması gerekmektedir.

  • Analiz/Test ve Kalibrasyon Hizmet Kataloğu’nda yer almayan analiz/test, proses geliştirme vb. taleplerinden, uygun bulunanlar için başvuru sahibine teklif verilir. Teklifin kabul edilmesi durumunda, numune ve ödemenin yapıldığını gösteren belgenin (banka dekontunun veya fişin) Numune Kabul Birimi’ne ulaşması ile işlemler başlatılır.

  • Karşılanamayacak talep (analiz/test, proses geliştirme vb.) veya uygun şartlarda iletilmemiş olan numune(ler) kabul edilmez ve konuyla ilgili bilgilendirme yapılır.