BÖBREK VE MESANE TAŞI ANALİZLERİ

Analizden sağlıklı sonuç alınabilmesi için böbrek veya mesane taşları minimum 3 mm çapında olmalıdır. Daha küçük boyutlardaki taşlarda sağlıklı analiz ancak küçük parçalar halinde çok sayıda böbrek veya mesane taşının analizi ile mümkün olmaktadır.

Böbrek veya mesane taşları her türlü vücut salgısından ve dokusundan arındırılmış, mümkünse alkol veya su ile yıkanıp temizlendikten sonra oda sıcaklığında kurutulmuş olmalıdır.

Böbrek veya mesane taşları temiz, küçük bir kutu veya ağzı kapatılmış naylon poşete konulup analize gönderilmelidir.

Böbrek veya mesane taşları sargı bezine sarılmış olarak gönderilmemelidir. Çok ince taneli böbrek veya mesane taşlarının sargı bezi dokusu içinde hapsolması veya kaybolması söz konusu olduğundan mesuliyet kabul edilmez.

Böbrek veya mesane taşları muhafaza amacıyla doğrudan şeffaf bant ve benzeri yapıştırıcılar üzerine yapıştırılmamalıdır.

Böbrek ve mesane taşı numuneleri analiz bitiminden sonra ilgili birim tarafından imha edilir.

(**) Hizmet süresi, bir adet numune veya bir adet cihaz/malzeme için geçerli olup, numunenin veya cihaz/malzemenin ilgili laboratuvara kabul edilmesini, analiz/testin/ kalibrasyonlarının yapılmasını, Analiz/test Raporu’nun/Kalibrasyon Sertifikası’nın yazımını kapsayan süreçtir ve normal şartlar için geçerlidir. Laboratuvar iş yoğunluğu, numune sayısı, cihaz arızası, tadilat vb. durumlarda Katalog’da belirtilen hizmet süreleri değişebilir.

 

Analiz/Test Kodu

Analiz/Test Adı

Metot/Açıklama

Hizmet Süresi
(İş günü)**

Numune
Miktarı

Hizmet Bedeli
(KDV Dahil)

35-30-MP-21

Böbrek ve Mesane Taşı
Analizi

Öğütülüp toz haline getirilen böbrek ve mesane taşlarının tanımlanması X-Işını Kırınımı (XRD) Yöntemi ile yapılır. XRD Yönteminde; öğütülüp toz haline getirilen böbrek ve mesane taşları, bakır (Cu) tüplü XRD analiz cihazında 2-30° arasında tanımlanır.

3 gün

En az 3 mm
çapında numune

30,00 TL