SIKÇA SORULAN SORULAR
 

Analiz/Test için gönderilen numunenin Analiz/Test sonucu ne zaman çıkar?

Analiz/Test Hizmet ve Kalibrasyon Kataloğu'nda belirtilen analiz/test süreleri, bir adet numune için geçerli olup numunenin ilgili laboratuvara kabul edilmesini, analiz/testin yapılmasını, Analiz/Test Raporu'nun yazılmasını kapsayan süreçtir ve normal şartlar için geçerlidir. Cihaz arızası, iş yoğunluğu, numune sayısının fazlalığı vb. durumlarda belirtilen süreler değişebilir.

Analiz/Test ücretleri ne kadardır?

Analiz/Test ücretleri, Analiz/Test ve Kalibrasyon Hizmet Kataloğu'nda belirtilen ücretler olup, peşin alınmaktadır. Ücretlere Katma Değer Vergisi (KDV) dahildir.

Banka hesap numaraları nedir? Ödeme şekli nasıl olmaktadır?

Banka hesap numaraları :

T.C. ZİRAAT BANKASI T. HALK BANKASI
01745-ANKARA Bahçelievler Şubesi
Kurumsal Bankacılık Şubesi Ücretli İşler Hesabı
IBAN No: IBAN No:
TR55 0001 0017 4537 7119 5750 01 TR25 0001 2009 2100 0005 0006 06

 

Türkiye'nin her yerinden yukardaki banka hesap numaralarına para yatırılabilmekte olup, dekontun Numune Kabul Birimine ulaştırılması gerekmektedir. Ödeme MTA Kampüsü Halkbankası Şubesine nakit olarak yatırılabildiği gibi kredi kartı ile Numune Kabul Birimi'nde ödenebilmektedir.

Numuneleri nasıl ve nereye göndermeliyiz? İletişim adresi nedir?

Başvuru Formu ve banka dekontu ile birlikte numuneler kargo/posta ile aşağıda verilen adrese gönderilebilir veya elden MTA Genel Müdürlüğü, Maden Analizleri ve Teknolojisi (MAT) Dairesi Başkanlığı Numune Kabul Birimi'ne teslim edilebilir.

İletişim ve Ulaşım için Tıklayınız.

Başvuru formu doldurulurken nelere dikkat edilmelidir?

Raporun hangi firma/kuruluş/şahıs adına çıkacağı, faturanın hangi firma/kuruluş/şahıs adına kesileceği, Raporun teslim alınma şekli açık olarak doldurulmalıdır. İstenen Analiz/Test kodları Analiz/Test ve Kalibrasyon Hizmet Kataloğu'na göre ve eksiksiz yazılmalıdır.

Tanımlayamadığımız bir numunede ne gibi analizler yaptırmalıyız?

Numunenin ne olduğunu öğrenmek için; doğal kayaç örneklerinde mineralojik analiz; yumuşak yapılı örneklerde ve toz örneklerde XRD analizi yapılması gerekmektedir. Numune içindeki elementlerin yüzdelerini öğrenmek için ise kimyasal analiz yapılması gerekmektedir.

Analiz/Testler için ne kadar numune gereklidir?

Analiz/Testler için istenen numune miktarları Analiz/Test ve Kalibrasyon Hizmet Kataloğu'nun ilgili bölümlerinde açıklanmıştır.

Analiz/Test ve Kalibrasyon Hizmet Kataloğu'nun geçerlilik süresi nedir?

Kurumumuzun WEB sayfasında yer alan Analiz/Test ve Kalibrasyon Hizmet Kataloğu'ndaki bilgiler güncel olup; güncelliği sürekli sağlanmaktadır.